top of page
  • leuvenboomt

Stad Leuven steunt een Leuven Boomt! wonderwoud

Leuven Boomt! droomt al sinds het begin van een Leuvens bosje. Het zou fantastisch zijn om tussen de bomen, die we samen geplant hebben, te kunnen wandelen. En met de steun van Stad Leuven hoeft dat wonderwoud geen droom te blijven.


Een wonderwoud is een klein bosje, ontworpen om mensen uit de buurt samen te brengen en te laten genieten van de natuur. Bomen, struiken en planten zijn natuurlijk aanwezig, maar worden geplant met interactie in het achterhoofd. Wilgenhutten, zitruimtes, speelzones en klimbomen zorgen ervoor dat het wonderwoud een speelvriendelijke interactie ruimte wordt. Op de pagina van Bos+ kan je nog veel meer lezen over de invulling van een wonderwoud.


De grootste uitdaging is om een ruimte te vinden die groot genoeg en geschikt is voor dit project. Het bos zou een minimumoppervlakte hebben van 200m² nodig hebben en grond in Leuven is er niet in overvloed.


Daar komt vanaf nu schot in de zaak, want Leuven gooit haar gewicht in de strijd. David Dessers, Schepen van mobiliteit, klimaat en duurzaamheid en Lalynn Wadera, schepen van openbaar groen, hebben bevestigd dat ze zich mee achter het project scharen en op zoek gaan naar een goede plaats om het bos te planten. Momenteel zijn ze enkele plaatsen aan het onderzoeken


Van zodra we meer informatie hebben, houden we jullie op de hoogte!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page